tag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post4746896580799781868..comments2024-03-26T10:22:03.006-07:00Comments on pyszna dieta: TORT DLA ALERGIKA bez mleka i jajekOSahttp://www.blogger.com/profile/12860078519283351640noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-43147782058696489592016-09-26T09:05:29.204-07:002016-09-26T09:05:29.204-07:00Cóż - przepis na biszkopt nie jest mój, tylko z bl...Cóż - przepis na biszkopt nie jest mój, tylko z bloga Trochę Inna Cukiernia, jak wspomniałam wyżej. Koleżanka z TIC robiła (i to chyba wielokrotnie), ja co najmniej kilka razy - i wychodziło, więc nie umiem powiedzieć, czemu nie wyszedł. Może zapytać autorki?OSahttps://www.blogger.com/profile/12860078519283351640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-31398398465559411392016-09-26T06:32:03.012-07:002016-09-26T06:32:03.012-07:00U mnie wyszedł zakalec i twardy jak kość. Jedyna m...U mnie wyszedł zakalec i twardy jak kość. Jedyna modyfikacja to to, że Robiłam na mleku krowim.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04512110719765817439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-22671913263047691322016-07-10T12:55:12.940-07:002016-07-10T12:55:12.940-07:00Dzięki :)Dzięki :)Piotrek Bródkahttps://www.blogger.com/profile/05229634186200104553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-45879010223776855522016-07-04T09:15:18.017-07:002016-07-04T09:15:18.017-07:00Nie wiem kto przy zdrowych zmysłach kupiłby dla al...Nie wiem kto przy zdrowych zmysłach kupiłby dla alergika budyń z mlekiem w proszku w składzie. Takiego budyniu to trzeba specjalnie szukać na półce sklepowej. Większość budyni ma w składzie tylko skrobię i barwnik + aromat, które mogą też uczulać w skrajnych przypadkach, ale nas na przykład nie uczulały. Jeśli ktoś ma z tym problem, może zamienić 1 budyń na 2 łyżki skrobi ziemniaczanej + ziarenka wyskrobane z 1/2 laski wanilii. Mam nadzieję, że to pomoże.OSahttps://www.blogger.com/profile/12860078519283351640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-62070888484616017002016-07-04T08:52:45.758-07:002016-07-04T08:52:45.758-07:00Ciekawy przepis dla alergika z zabójczą porcją mle...Ciekawy przepis dla alergika z zabójczą porcją mleka w proszku w budyniu :/<br />Piotrek Bródkahttps://www.blogger.com/profile/05229634186200104553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-22529428504133932472016-04-17T13:03:06.474-07:002016-04-17T13:03:06.474-07:00Do ciasta powinno być jak najbardziej OK, ale co d...Do ciasta powinno być jak najbardziej OK, ale co do kremu, to nie gwarantuję, bo np. z mlekiem ryżowym budyń nie gęstniał - nie mam pojęcia dlaczego. Pozdrawiam:)OSahttps://www.blogger.com/profile/12860078519283351640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-88250949655931731972016-04-17T02:32:56.179-07:002016-04-17T02:32:56.179-07:00Czy do ciasta zamiast mleka owsianegi mogę dodać k...Czy do ciasta zamiast mleka owsianegi mogę dodać kokosowe? Nie zepsuje to ciasta?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04046138526798899643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-47568069267737908672015-03-30T01:46:24.267-07:002015-03-30T01:46:24.267-07:00Oj, nie pamiętam jakiego budyniu używałam, trzeba ...Oj, nie pamiętam jakiego budyniu używałam, trzeba sprawdzać skład, albo po prostu dać zamiast 2 budyniów 4 łyżki mąki ziemniaczanej i cukier waniliowy (lub jeszcze lepiej - do mleka wyskrobać laskę wanilii). Czas pieczenia trzeba dopasować do swojego piekarnika - zawsze pomaga metoda drewnianego patyczka wbitego w środek ciasta - jak wychodzi suchy, to ciasto jest w środku dopieczone. Pozdrawiam!OSahttps://www.blogger.com/profile/12860078519283351640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-72234276259962926382015-03-29T13:59:05.222-07:002015-03-29T13:59:05.222-07:00Będziemy robić ten torcik, na roczek synka.
Zrobi...Będziemy robić ten torcik, na roczek synka.<br /><br />Zrobiliśmy testowy, niestety w środku się nie dopiekł, więc potrzymamy dłużej. Smakowo jest bardzo oryginalny i ciekawy.<br /><br />Mam pytanie odnośnie kremu - bo budynie w składzie mogą zawierać mleko - jaki budyń konkretnie polecasz dla alergika. <br />Chciałabym, aby synek mógł skosztować tortu. Paulina Sarneckahttps://www.blogger.com/profile/02954212051822038971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-27600479372360859832014-04-16T12:30:18.652-07:002014-04-16T12:30:18.652-07:00Alkohol ze spirytusu odparuje w czasie pieczenia, ...Alkohol ze spirytusu odparuje w czasie pieczenia, więc nie ma się co przejmować. Co do margaryny, to trzeba długo szukać. Ja już nie muszę aż tak uważać, więc moje wiadomości mogą być nieaktualne, ale jeszcze z rok temu nie zawierała w ogóle mleka ani jego pochodnych Delma z Witaminami (tylko ta, inne Delmy zawierały już co najmniej serwatkę), taka do smarowania chleba, oraz jakieś margaryny obniżające cholesterol (nie pamiętam konkretnej nazwy - może Benecol i na pewno jakiś jego tańszy odpowiednik). Zanim je wynalazłam, to robiłam tą masę z margaryną w kostce o nazwie Zwykła - ona też zwykle jest "czysta", chociaż to zależy od producenta i trzeba sprawdzać. Oczywiście margaryna utwardzana nie jest zalecanym produktem, ale myślę, że raz na jakiś czas można ostatecznie jej użyć, jeśli nie ma innej alternatywy. Zostaje jeszcze zdrowa opcja, czyli olej kokosowy (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością), ale przyznaję, że ja z nim masy nie robiłam, choć wiem, że inni robią i podobno jest dobrze. <br />Na początku sprawdziłabym tą Delmę z Witaminami. Mam nadzieję, że coś pomogłam. Pozdrawiam:)OSahttps://www.blogger.com/profile/12860078519283351640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-38282338041368586482014-04-16T09:53:27.115-07:002014-04-16T09:53:27.115-07:00Chciałam zrobić, córce spóźniony tort urodzinowy n...Chciałam zrobić, córce spóźniony tort urodzinowy na roczek (urodziny przechorowane), ale przeraża mnie ten spirytus i margaryna. Mniemam, że taka ilość spirytusu nie zaszkodzi? a można go czymś zastąpić? No i ta margaryna. Ja mam chyba pecha, ale jaką bym nie wzięła do ręki, to ma w sobie przynajmniej serwatkę, a to już chyba mleczne. Moja kruszynka bardzo ciężko reaguje na mleczne produkty i stąd moje wątpliwości. Może jakaś podpowiedź czego szukać ;)Wiktoria lkhttps://www.blogger.com/profile/17846456216591807002noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-15650521659285340822014-03-05T12:20:45.402-08:002014-03-05T12:20:45.402-08:00Bo bydyń nie gęstnieje tak jak powinien.Bo bydyń nie gęstnieje tak jak powinien.OSahttps://www.blogger.com/profile/12860078519283351640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-47281341449062680072014-03-03T10:45:29.933-08:002014-03-03T10:45:29.933-08:00dlaczego do kremu nie można użyć mleka ryżowego??
...dlaczego do kremu nie można użyć mleka ryżowego??<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16475409317102396858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-35121622844444471232014-03-03T10:44:30.894-08:002014-03-03T10:44:30.894-08:00dlaczego do kremu nie można użyć mleka ryżowego??
...dlaczego do kremu nie można użyć mleka ryżowego??<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16475409317102396858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-91793372065777247452012-01-31T12:52:20.164-08:002012-01-31T12:52:20.164-08:00Nie wyszedł mi jak dotąd żaden biszkopt, który sam...Nie wyszedł mi jak dotąd żaden biszkopt, który sama wymyśliłam:(,bez jajek, próbowałam już 3 razy. Wypróbuję ten:) A torcik piękny!Katarzyna Jankowskahttps://www.blogger.com/profile/13871734606165906986noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-50324047967820733672012-01-04T11:59:13.351-08:002012-01-04T11:59:13.351-08:00Sisters4cooking: Poza dekoracją - jak najbardziej....Sisters4cooking: Poza dekoracją - jak najbardziej. W lukrze plastycznym jest niestety żelatyna.OSahttps://www.blogger.com/profile/12860078519283351640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-12213521733257913482012-01-04T10:26:40.789-08:002012-01-04T10:26:40.789-08:00Widzę, że przy okazji Twoja propozycja jest wegańs...Widzę, że przy okazji Twoja propozycja jest wegańska :)Sisters4cookinghttps://www.blogger.com/profile/04398044356109487836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9179754786594659542.post-10335379124813997102012-01-04T09:19:11.902-08:002012-01-04T09:19:11.902-08:00Prze-Piękna popozycja Torta:)Prze-Piękna popozycja Torta:)Nataliahttps://www.blogger.com/profile/13768204598833690262noreply@blogger.com