Pyszny, leciutki i błyskawiczny. Nie podaję proporcji, bo zawsze robiłam go „na oko”. Zamiast chipsami kokosowymi można go także posypać startą czekoladą.
PROSTY DESER KOKOSOWO-JOGURTOWY
jogurt grecki lub bałkański (u mnie niskotłuszczowy)
mleczko (a najlepiej śmietanka) kokosowa
cukier do smaku (u mnie brzozowy)
odrobina ekstraktu z wanilii (lub trochę cukru waniliowego)
troszeczkę soku z cytryny
ewentualnie chipsy kokosowe do dekoracji
Wymieszać jogurt ze śmietanką w proporcjach 2:1 (tzn. dwa razy tyle jogurtu, co kokosu), dodać resztę składników „do smaku”. Udekorować chipsami kokosowymi. Smacznego!
taki śnieżnobiały, lekki jak chmurka. super wygląda
OdpowiedzUsuńto ja chce taki deserek:) pychotka:)
OdpowiedzUsuń