sobota, 8 lutego 2014

KOKOSANKI Z KLEIKU RYŻOWEGO



Tym razem z masłem i z jajkiem, ale bez glutenu. Robiłam w szafce porządki i natknęłam się na kleik ryżowy, a że młody już kategorycznie odmawia jedzenia takich przysmaków, zrobiłam z niego ciasteczka. Zupełnie nie wiem czemu (były mięciutkie i delikatne w smaku), ale bardziej smakowały nam dorosłym - dzieci wolały ciasteczka z płatków ryżowych.

KOKOSANKI Z KLEIKU RYŻOWEGO
Składniki:

1 paczka kleiku ryżowego bezsmakowego
3 jajka
1 kostka miękkiego masła (200 g)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
pół szklanki cukru
cukier waniliowy (16 g) (niekoniecznie)
8 czubatych łyżek wiórków kokosowych

Wszystkie składniki połączyć razem, wyrobić. Formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odległościach (trochę urosną). Piec w temperaturze 180ºC przez ok. kilkanaście – 20 minut. Smacznego!

Kokosowo

3 komentarze:

  1. Uwielbiam ciastka z kleiku ryżowego :) Życzę każdemu, aby marzenia co do osiągnięcia wymarzonej sylwetki się spełniły. Zapraszam również Ciebie, jak i innych do dzielenia się swoim doświadczeniem w odchudzaniu oraz takimi przepisamy na www.forumdieta.pl ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko, że u mnie na razie raczej nie ma wpisów "dietetycznych" w sensie "odchudzających" - tylko dietetyczno-hipoalergiczne itp. Jeśli zmienię opcję na niskokaloryczną, to się zarejestruję:)

      Usuń
  2. Jeśli ktoś chce schudnąć to ja moge polecić tabletki z tej strony: https://dietalux.wordpress.com/ pomogły mi schudnąć 15 kg bez efektu jojo.

    OdpowiedzUsuń