Tym
razem z masłem i z jajkiem, ale bez glutenu. Robiłam w szafce porządki i
natknęłam się na kleik ryżowy, a że młody już kategorycznie odmawia
jedzenia takich przysmaków, zrobiłam z niego ciasteczka. Zupełnie nie
wiem czemu (były mięciutkie i delikatne w smaku), ale bardziej smakowały
nam dorosłym - dzieci wolały ciasteczka z płatków ryżowych.
KOKOSANKI Z KLEIKU RYŻOWEGO
Składniki:
1 paczka kleiku ryżowego
bezsmakowego
3 jajka
1 kostka miękkiego masła (200 g)
1 płaska łyżeczka proszku do
pieczenia
pół szklanki cukru
cukier waniliowy (16 g)
(niekoniecznie)
8 czubatych łyżek wiórków
kokosowych
Wszystkie składniki połączyć
razem, wyrobić. Formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego, lekko
spłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich
odległościach (trochę urosną). Piec w temperaturze 180ºC przez ok. kilkanaście
– 20 minut. Smacznego!
Uwielbiam ciastka z kleiku ryżowego :) Życzę każdemu, aby marzenia co do osiągnięcia wymarzonej sylwetki się spełniły. Zapraszam również Ciebie, jak i innych do dzielenia się swoim doświadczeniem w odchudzaniu oraz takimi przepisamy na www.forumdieta.pl ;)
OdpowiedzUsuńTylko, że u mnie na razie raczej nie ma wpisów "dietetycznych" w sensie "odchudzających" - tylko dietetyczno-hipoalergiczne itp. Jeśli zmienię opcję na niskokaloryczną, to się zarejestruję:)
UsuńJeśli ktoś chce schudnąć to ja moge polecić tabletki z tej strony: https://dietalux.wordpress.com/ pomogły mi schudnąć 15 kg bez efektu jojo.
OdpowiedzUsuńWow, te kokosanki wyglądają obłędnie! 😍🥥 Mam ochotę je wypróbować od razu! Dzięki za przepis, na pewno spróbuję go zrobić w najbliższym czasie!
OdpowiedzUsuń___________
https://vikingpoint.pl/