czwartek, 1 lipca 2010
KURCZAK W ZIOŁACH
Niestety nie pamiętam, skąd zaczerpnęłam ten przepis, ale na stałe wszedł do naszego menu – nie tylko dietetycznego. W tle małe przewinienie – 3 młode ziemniaki (młode i ugotowane w skórce mają niższy indeks glikemiczny).
KURCZAK W ZIOŁACH
Składniki:
1 podwójna pierś kurczaka
1 jajko
½ łyżeczki majeranku
½ łyżeczki tymianku
sól, pieprz
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
oliwa do smażenia
Wykonanie:
Kurczaka umyć, pokroić na grube pasma, zbić lekko tłuczkiem przez folię spożywczą. Natrzeć ziołami i przyprawami, odstawić na godzinę do lodówki. Jajko roztrzepać z mąką ziemniaczaną, kawałki kurczaka zanurzać w jajku i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz