niedziela, 23 czerwca 2013

BŁYSKAWICZNY SORBET OWOCOWY Z BANANEM




Takie lody robiła w zeszłym roku między innymi Pinkcake, za którą cytuję przepis. W zeszłym sezonie wypróbowałam wersję z malinami i truskawkami – w tym roku zamierzam się na jagody i być czarne porzeczki. Szybko, smacznie i zdrowo. Szkoda tylko, że moja córka nie tknie lodów owocowych:(

BŁYSKAWICZNY SORBET OWOCOWY Z BANANEM

Do blendera wrzucamy pół dużego banana i szklankę dowolnych zamrożonych owoców:
truskawek, malin, borówek czarnych, wiśni bez pestek, porzeczek, żurawin itd. Banana warto wstawić na 20 minut do zamrażarki, a owoce w tym czasie przełożyć do lodówki. I miksujemy. I gotowe. Jeżeli konsystencja jest zbyt rzadka, wstawiamy na 20 minut do zamrażarki, albo przelewamy do foremek na lody.* Smacznego!

*Jeżeli lody wyjdą za kwaśne, można dosłodzić je cukrem pudrem.

5 komentarzy:

  1. U nas schodzą w ilościach hurtowych ;) Najwięcej truskawkowych i borówkowych.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi bardziej od truskawkowych smakowały malinowe. Jagodowych chętnie spróbuję jak się pojawią jagody.

      Usuń
  2. Uwielbiamy, w każdej konfiguracji ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja jednak wolę lody mleczne, ale w sumie żadnymi nie pogardzę:)

      Usuń
  3. Odkąd przestałam się obijać nie ma problemów z jedzeniem. Wiem, że mogę sobie pozwolić na większą ilość kalorii i że zjedzenie mojego ukochanego spaghetti..
    dieta

    OdpowiedzUsuń