Takie lody robiła w
zeszłym roku między innymi Pinkcake, za którą cytuję przepis. W zeszłym sezonie wypróbowałam wersję z
malinami i truskawkami – w tym roku zamierzam się na jagody i być czarne
porzeczki. Szybko, smacznie i zdrowo. Szkoda tylko, że moja córka nie tknie
lodów owocowych:(
BŁYSKAWICZNY SORBET OWOCOWY Z BANANEM
truskawek, malin, borówek czarnych, wiśni bez pestek, porzeczek, żurawin itd. Banana warto wstawić na 20 minut do zamrażarki, a owoce w tym czasie przełożyć do lodówki. I miksujemy. I gotowe. Jeżeli konsystencja jest zbyt rzadka, wstawiamy na 20 minut do zamrażarki, albo przelewamy do foremek na lody.* Smacznego!
*Jeżeli lody wyjdą za kwaśne, można dosłodzić je cukrem pudrem.
U nas schodzą w ilościach hurtowych ;) Najwięcej truskawkowych i borówkowych.
OdpowiedzUsuńMi bardziej od truskawkowych smakowały malinowe. Jagodowych chętnie spróbuję jak się pojawią jagody.
UsuńUwielbiamy, w każdej konfiguracji ;)
OdpowiedzUsuńJa jednak wolę lody mleczne, ale w sumie żadnymi nie pogardzę:)
UsuńOdkąd przestałam się obijać nie ma problemów z jedzeniem. Wiem, że mogę sobie pozwolić na większą ilość kalorii i że zjedzenie mojego ukochanego spaghetti..
OdpowiedzUsuńdieta